Шаблоны Joomla 2.5 здесь: http://joomla25.ru/shablony/

Визначення відстані до місця пошкодження силових кабелів

 Під час експлуатації силових електричних високовольтних кабелів типу СБ, АСБ, ААБ, ОСБ з'являються пошкодження, пов'язані з дефектами виготовлення, або пошкодження, пов'язані з порушенням експлуатації.

 Враховуючи велику довжину кабельних ліній (десятки кілометрів), та їх закритість, визначення відстані до місця пошкодження кабелів становить певні складнощі. Особливо складним є пошук місця пошкодження кабелю типу «запливає пробою».

 «Запливаючий пробій» - це пробій ізоляції кабелю, яка під дією тепла, що виділяється при електричному пробої, розплавляється і запливає (затікає) місце пробою і кабель може працювати при нижчій напрузі, ніж робоче, до чергового пробою, який може статися будь-коли . Пошук даного дефекту може тривати тривалий час, доки не станеться замикання пошкодженої жили на металеву оболонку.

 Визначення відстані до місця ушкодження типу «запливає пробій» кабелю засноване на вимірі часу напівперіоду коливального електромагнітного процесу, що виник при пробої ізоляції зарядженого кабелю.

 Визначення відстані до місця з перехідним опором у місці пошкодження від 0 до 100 кОм, в основу якого покладено метод посилки високовольтного імпульсу від зарядженого конденсатора, через розрядник у пошкоджену жилу кабелю та вимірювання інтервалу часу між двома відбитими імпульсами. Для переважної більшості високовольтних кабелів з паперо-масляною ізоляцією з робочою напругою 6 – 22 кВ швидкість поширення електромагнітної хвилі дорівнює 160 м/мкс і практично не залежить від типу і перерізу кабелю.

 Для визначення відстані до місць пошкодження кабелів типу, що «запливає пробій» і до місць зі зниженим опором ізоляції, ПрАТ «Уманський завод «Мегомметр» використовуючи наведені вище методи, розробив і випускає вимірювачі відстані до місця пошкодження кабелю ЦР0200. Прилад розроблений замість Щ4120. Прилад використовується в комплекті з високовольтною установкою, що випрямляє, наприклад: апарат АІІ-70П, блок БВІ-100 з джерелом ІІН 100/60.

2022 Уманський завод "Мегомметр" Завод вимірювальних приладів
Powered by Joomla 1.7 Templates